Usein kysyttyä

Kuinka ajoissa tilaus lavasta on syytä tehdä

Mielellään edellisenä arkipäivänä riittää.

Pitääkö minun olla itse paikalla, kun lavaa toimitetaan?

Ei tarvitse yleensä. Tilatessa kun saamme toiveet ja ohjeet lavan sijoittamiseen niin se yleensä riittää. Jos on kysyttävää niin yleensä kuljettaja soittaa.

Täytyykö lava maksaa heti kun se noudetaan?

Ei, yleensä toimitamme laskun jälkikäteen toteutuneen mukaan.

Voinko saada lavan, jos minulla on maksuhäiriöitä?

Voit, silloin maksat etukäteen lavan ja oletetun jätemaksun joka tasataan toteutuneen mukaan.

Mitä ovat lavan ulkomitat?

Normaalit roskalavamme ovat 6* 2,5 metriä. Huomioi että lavan laskeminen vaatii tilaa lisäksi reilusti auton mitan verran.

Miksi teidän lavat ovat pinkkejä?

Halusimme värin joka erottuu sekä miellyttää silmää. Lavamme ovat liloja, se on yrityksemme väri.

Voiko lavan laittaa kadulle talomme eteen?

Jos kunta/ kaupunki määrää tienkäytöstä, pitää lupa kysyä kyseisiltä tahoilta.

Kuuluuko palveluunne myös ilta- tai viikonloppupäivystys?

Normaali toimitusaika on arkisin 7.00–15.00. Lavoja toimitetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, mutta sovithan siitä etukäteen. Normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvat lavan viennit ja noudot ovat lisämaksullinen palvelu. Ennalta sopimattomasta normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvasta käynnistä veloitamme lisäksi päivystysmaksun.

Mitä rakennusjätelavalle saa laittaa?

Rakennusjätelavalle saa laittaa normaalista rakentamisesta ja purkamisesta syntyvää jätettä pois lukien ongelmajätteet, joihin kuuluvat mm. painekyllästetty tai homehtunut puu, asbesti, öljyt ja maalit, elektroniikka, autonrenkaat eikä elintarvikkeet.

Mitä puujätelavalle saa laittaa?

Puujätelavalle saa laittaa tavanomaista puujätettä. Kuormissa ei kuitenkaan saa olla kovalevyä, Haltex- levyä tai toja-levyä, koska ne luokitellaan rakennusjätteeksi. Painekyllästettyä tai homehtunutta puuta ei myöskään saa olla joukossa. Jos kuorma sisältää painekyllästettyä puuta, lähes poikkeuksetta koko kuorma luokitellaan sellaiseksi ja veloitus tapahtuu vastaavan hintaluokan mukaisesti. Tästä jätteen vastaanottajat ovat tarkkoja.

Mitä haravointijätelavalle saa laittaa?

Haravointijätelavalle saa laittaa haravointijätettä, muttei puiden runkoja tai kantoja, maa-aineksia tai kiviä. Jätteet tulee olla lavalla vapaasti eivätkä jätteet saa olla pakattu muovisäkkeihin tai vastaaviin pakkauksiin. Ohjeiden vastaisesti täytetty lava saattaa muuttaa kuorman laatua talkoojätteeksi jolloin veloitus on kalliimpi (useimmiten talkoolava).

Mitä talkoojätelavalle saa laittaa?

Talkoojätelavalle saa laittaa jätettä pihojen ja kiinteistöjen siivoamisesta. Jos talkoojätelavalle laitetaan esim. auton renkaita tai elektroniikkaa, peritään näistä maksu erillisen hinnaston mukaisesti kappaleittain. Talkoojätteisiin ei saa laittaa: öljyjä tai maaleja, painekyllästettyä tai homehtunutta puuta, asbestia yms.

Mitä SER-jätelavalle saa laittaa?

SER-jätelavalle saa laittaa kaikki jakeet vapaasti. Vastaanottopaikalla jätteen vastaanottaja huolehtii siitä, että kukin jätejae tulee lajiteltua omaan linjastoon. Lavalle ei kuitenkaan saa laittaa öljyjä eikä maaleja. Ne tulee toimittaa omana kuljetuksenaan eri vastaanottopaikkaan kuin esimerkiksi elektroniikkajäte ja rengaskuormat.

Mitä painekyllästetyn puun lavalle saa laittaa?

Ainoastaan painekyllästettyä puuta.

Tarvitsemme yhden lavan noin kahden kuukauden ajaksi. Lava pitäisi tyhjentää aina sen täyttyessä. Vaihdatteko lavan, vai tyhjennetäänkö sama lava ja tuodaan takaisin? Tyhjennysväliksi arvioin yhden viikon.

Käymme tyhjentämässä pääsääntöisesti aina sen lavan joka asiakkaalle on toimitettu. Veloitusperusteena on tyhjennyksien lukumäärä, jätteen määrä sekä tyyppi. Veloitus tapahtuu lähtökohtaisesti normaalin hinnastomme perusteella. Pitempiaikaisissa ja yksilöllisissä tarpeissa annamme mielellämme tarjouksen. Tarjouspyynnöt voi lähettää sähköpostitse.

Olen yksityishenkilö ja tulen tarvitsemaan lavaa muutamaksi päiväksi. Miten maksan, annetaanko raha kuskille?

Yksityishenkilöt maksavat samalla tavalla kuin yritykset, eli laskulla. Avaamme jokaiselle henkilölle oman asiakastilin, kuten yrityksillekin. Tarkistamme aina yksityishenkilön luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä.